Jsou rodiny, ve kterých se nevyhazuje takřka nic a dbají, aby každá potravina byla využita na maximum. Takových je u nás ale jen málo. Ostatní Češi klidně jídlo vyhazují, průměrně za 4 636 Kč ročně na osobu!

Jak vyhodit minimum?

Plýtvání potravinami v domácnosti můžete zamezit několika jednoduchými kroky:

1. Kupujte jen to, co opravdu spotřebujete.

2. Plánujte si jídla dopředu a pravidelně kontrolujte zásoby v lednici a spíži.

3. Správně skladujte potraviny, abyste prodloužili jejich trvanlivost.

4. Využívejte i zbytky – z odřezků zeleniny a masa lze připravit výborný vývar, ze staršího pečiva krutony nebo strouhanku.

Více zde: https://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/225337/cesi-si-sice-stezuji-na-drahotu-ale-rocne-vyhodime-jidlo-za-tisice.html