Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny a společnost VEOLIA připravily již tradiční kulatý stůl, tentokrát s podtitulem "Redukujeme potravinový odpad".

Akce se uskuteční v úterý 25. března 2025 od 10.00 hodin v sídle PK ČR, Počernická 96, Praha 10.

V případě zájmu prosím pište na  e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pozvánku najdete zde.

Kulatý stůl se bude tentokrát věnovat problematice potravinového odpadu v souvislosti se schválenými redukčními cíli v oblasti potravinového odpadu do roku 2030. Redukční cíl pro firmy je 10%, pro domácnosti a oblast HORECA je to 30%. Referenčním obdobím je průměr z let 2021–2023.

Moderuje: Jan Pivoňka / ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy Potravinářské komory ČR
 
Potravinové odpady z pohledu hierarchie nakládání s odpady: prevence, využití, odstranění
» Katarína Kajánková / poradce pro ekologii-specialista Recovera Využití zdrojů a.s.
» Kamila Paradová / manažerka obchodní skupiny, Recovera Využití zdrojů a.s.
 
Předcházení vzniku potravinového odpadu z pohledu MZe
» Dana Tříska / vedoucí Oddělení potravinového řetězce, Ministerstvo zemědělství ČR
 
Vykazování potravinového odpadu z pohledu MŽp
» Dagmar Vološinová / vedoucí Centra pro hospodaření s odpady, Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v. v. i
 
Výpočet potravinového odpadu z pohled ÚZEI
» Iveta Bošková / vedoucí odboru Agrární trh, Ústav zemědělské ekonomiky a informací
 
Čistírna odpadních vod jako likvidace potravinového odpadu v souvislosti s energetickou neutralitou
» Radka Rosenbergová / technická manažerka společnosti VEOLIA