| Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Na Františku 32, Praha 1

Jaký vliv má stravování a životní styl na zdraví a kvalitu života?

Co znamenají alternativní potraviny pro udržitelný potravinový systém?

Kdy se stává plant-based potravina skutečnou alternativou?

To jsou hlavní otázky, kterým se budeme na semináři věnovat. 

Program:

9:00–9:50 Úvod do problematiky

  • Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR
  • Jan Pivoňka, ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy, Potravinářská komora ČR
  • Barbora Macková, ředitelka Státního zdravotního ústavu
  • Klára Kocmanová, poslankyně PSP ČR

9:50–10:50 Historie a regulace v oblasti alternativních potravin

  • Martin Franc, Masarykův ústav a Archiv Akademie věd ČR
  • Martin Štěpánek, Ministerstvo zemědělství ČR
  • Martin Pogádl a Samuel Rybnikár, Katedra správného práva, práva životného prostredia a finančného práva, Právnická fakulta Trnavskej univerzity

10:50 – 11:10 Coffee Break

11:10–12:00 Alternativní potraviny a výrobce – vývoj a cesta ke spotřebiteli

  • Zbyněk Haindl, Nestlé Česko
    Nestlé jako evropská jednička v kategorii rostlinných analogů masa a naše aktivity v ČR.
  • Michal Jeřábek, Soyka
    Zkušenosti malého výrobce alternativních potravin, příležitosti s uplatněním výrobků na trhu, vývoj poptávky a zájmu spotřebitelů.
  • Pavel Jelínek, obochodní ředitel Jihočeské Jerky
  • Představení nových vegan výrobků tradičního výrobce potravin živočišného původu. 
  • Jakub Lunter, AlfaBIO
    Spolupráce mezi dodavateli a podpora alternativních potravin ze strany státu.

12:00–12:50

  • Martin Ranninger, Proveg
  • Iva Pavlouskova, Tesco
    Alternativní potraviny jako součást portfolia privátních značek.
  • Ladislav Lázňovský, Billa
    Příležitosti pro české potravináře.
  • Michal Perlík, Rohlik.cz
    Alternativní potraviny v on-line světě.
  • DISKUZE

Těšíme se na setkání s Vámi.

Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a

Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR

Kapacita sálu je omezena, registrujte se prosím do 17. 4. 2024 na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ilustrační foto: pixabay