Plzeň 31. října (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti Stock Plzeň-Božkov, předního výrobce lihovin v ČR, je Rafal Walendzik. Bude řídit aktivity Stock Spirits Group v České republice a na Slovensku. Ve funkci vystřídal Jana Havlise, který pozici zastával od března 2016. Walendzik je rovněž členem výkonného výboru skupiny Stock Spirits. ČTK o tom dnes informovala v tiskové zprávě Markéta Lavrenčíková ze společnosti Stock.

Walendzik má zkušenosti v segmentu rychloobrátkového zboží, například v obchodu, marketingu, vývoji nových produktů, řízení změn a rozvoje lidí. Kariéru zahájil ve společnosti Unilever, pracoval mimo jiné pro organizace McCormick & Company, Harper Hygienics. Naposledy působil v nadnárodní potravinářské společnosti Kraft Heinz, kde byl nejdříve pět let generálním ředitelem v Polsku a nakonec dva a půl roku generálním ředitelem pro region jihovýchodní Asie.

Rafal Walendzik má za sebou prokazatelné úspěchy včetně transformace společnosti Kraft Heinz v jihovýchodní Asii na organizaci, která je zaměřena na budování značky, čímž napomohl jejímu konzistentnímu růstu. Jeho základními hodnotami v podnikání i osobním životě jsou osobní nasazení, integrita a prosazování skvělých lidí, uvádí Stock v tiskové zprávě.

Společnost Stock Plzeň - Božkov, která patří do Stock Spirits Group, je jedničkou na českém trhu. Plzeňský Stock vyrobí ročně zhruba 31 milionů litrů lihovin, z čehož je asi 75 procent určeno pro český trh a zbytek na export. Firma s více než stoletou tradicí má v portfoliu více než 120 značek, například Božkov, Fernet Stock a vodky Amundsen a Pražská vodka. Distribuuje nejprodávanější importovaný rum v ČR Captain Morgan, whisky Johnnie Walker, likér Baileys, bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a další. Skupina Stock Spirits Group vlastní a spravuje více než 70 značek lihovin z celé Evropy.

lap kš

Zdroj: ČTK