Potravinářská komora České republiky a
Česká technologická platforma pro potraviny
každý rok pořádají soutěž o nejlepší inovativní potravinářský výrobek.
Letos se do soutěže přihlásilo 23 společností se 40 potravinářskými výrobky.
Cílem soutěže je podpora českých potravin a výrobců a prezentace vítězných výrobků jak v České republice, tak i mezinárodně.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Ve středu 13. září 2023 se konala v Praze v Národní technické knihovně sedmá výroční konference o reformulaci potravin.
Konference byla určena pro všechny, kteří se zajímají o reformulaci potravin a vzdělávání v oblasti zdravého životního stylu a výživy.
Na konferenci se sešli potravináři, zástupci státní správy, odborníci z výzkumných ústavů a vysokých škol, zástupci potravinářských svazů, asociací, spolků a komor,
studenti a další zájemci o témata inovací a reformulací.
Zdroj: Právo, sobota 16.9.2023