Potravinářská komora České republiky a 

Česká technologická platforma pro potraviny 

každý rok pořádají soutěž o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. 

Letos se do soutěže přihlásilo 23 společností se 40 potravinářskými výrobky. 

Cílem soutěže je podpora českých potravin a výrobců a prezentace vítězných výrobků jak v České republice, tak i mezinárodně.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Ve středu 13. září 2023 se konala v Praze v Národní technické knihovně sedmá výroční konference o reformulaci potravin. 

Konference byla určena pro všechny, kteří se zajímají o reformulaci potravin a vzdělávání v oblasti zdravého životního stylu a výživy. 

Na konferenci se sešli potravináři, zástupci státní správy, odborníci z výzkumných ústavů a vysokých škol, zástupci potravinářských svazů, asociací, spolků a komor, 

studenti a další zájemci o témata inovací a reformulací.

Zdroj: Právo, sobota 16.9.2023

pravo-olomoucko-a-zlinsko_2023-09-16_strana-15.jpg