Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., otevře ve středu 12. dubna 2023 v 9.00 hod. další kolo příjmu žádostí do programu Provoz – Potravináři – snížení jistiny úvěru.  

Limit počtu přijatých žádostí u programu Potravináři byl stanoven u třetího kola na 150 přijatých žádostí. Program Provoz – Potravináři – snížení jistiny úvěru je určen pro malé a střední podniky zabývající se výrobou potravin. Výše podpory na snížení jistiny úvěru u tohoto titulu činí až 1 250 000 Kč, zároveň však částka nesmí přesáhnout 50 % z nesplacené výše jistiny úvěru.

Jak se již ukázalo v předešlých dvou kolech spuštění programu Potravinář, tento titul je pro české potravináře velmi důležitý. Reaguje na aktuální situaci podniků v oblasti potravinářské výroby, u kterých se v důsledku negativního působení vyvolaného ruskou invazí na Ukrajinu výrazně zvýšily ceny energií a dalších vstupních nákladů, které mohou být pro mnoho podniků i likvidační,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Velmi intenzivně vnímáme tuto nastalou situaci, která je nyní zcela mimořádná, a je proto potřeba pomoct českých zpracovatelům potravin, jak jen lze. Z tohoto důvodu otvíráme již potřetí ve velmi krátkém čase tento speciální program, který má poskytnout oporu českým výrobcům potravin a zlepšit jejich postavení na trhu,“ dodává předseda představenstva PGRLF, Josef Kučera.

Příjem žádostí proběhne výhradně elektronicky prostřednictvím formuláře, který bude dostupný po spuštění programu na https://zadost.pgrlf.cz. Veškeré informace k danému programu žadatelé naleznou na webových stránkách společnosti www.pgrlf.cz nebo se mohou informovat na infolince 704 688 699 či info mailu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zdroj: https://www.pgrlf.cz/2023/03/13/pgrlf-a-s-spusti-3-kolo-programu-provoz-potravinari-snizeni-jistiny-uveru/