Česká informační agentura životního prostředí pořádá 1. ročník konference Životní prostředí – prostředí každého z nás, která se uskuteční 27. dubna 2023 v Ballingově sálu Národní technické knihovny v Praze.

Konference bude zaměřena na oblast udržitelného rozvoje a nabídne pestrou škálu zkušeností z měst a obcí, i postřehy od specialistů a odborníků. Na konferenci budou diskutovány jak výzvy, které oblast udržitelnosti skýtá, tak příklady dobré praxe a funkčních opatření. Konference vychází z předchozích ročníků s názvem Životní prostředí – prostředí pro život, jejíž závěrečný den byl věnován výše uvedeným tématům. Udržitelný rozvoj a socioekonomické aspekty ochrany životního prostředí však představují širokou a multispektrální oblast, která si zaslouží zvýšenou pozornost, proto mu je letos věnována samostatná konference. Na podzim se pak uskuteční již tradiční konference Životní prostředí – prostředí pro život.

Konference Životní prostředí – prostředí každého z nás se bude zabývat následujícími tématy:

  • Zelená dohoda pro Evropu
  • Místní Agenda 21 – udržitelný rozvoj měst, obcí a regionů
  • Podpora společenské odpovědnosti firem, institucí i veřejné správy
  • Odpovědné veřejné zadávání
  • Ekoznačení – podpora a propagace environmentálně šetrných technologií, výrobků a služeb
  • Oběhové hospodářství, životní cyklus výrobků a služeb
  • Socioekonomické aspekty udržitelnosti a výchova ke společenské odpovědnosti

Informace o programu, registraci a dalších organizačních podrobnostech budou postupně uveřejněny na webových stránkách www.cenia.cz a facebookovém profilu.

Máte-li zájem na konferenci vystoupit se svým příspěvkem, zašlete jeho abstrakt na této šabloně do 17.3.2023 na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. O zařazení příspěvku vás bude CENIA informovat do 31.3.2023.

 

Zdroj: https://www.mzp.cz/cz/konference_zivotni_prostredi