atum: 12.7.2022  – 15.7.2022 
Místo konání: Malajsie
Kategorie: Ostatní

Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur a Ministerstvo zemědělství zve české firmy z oblasti zemědělství k účasti na podnikatelské misi do Malajsie, která je v rámci projektu PROPED plánovaná v termínu od 12.  15. července 2022.

Cílem projektu spolufinancovaného Ministerstvem zemědělství je představení českých dodavatelů zemědělské techniky, smart farming řešení, zařízení pro zefektivnění pěstování a sklizeň komerčních plodin, krmiv, potravinářských technologií včetně zařízení pivovarů a destilačních přístrojů, zpracovatelské a balící linky pro finalizaci produktů, přístrojů na úpravu vody a zavlažování, solární řešení off-grid. Dále se mise také zaměří na sektory vodohospodářství, těžební či zdravotnický (likvidace nemocničního odpadu).

Velvyslanectví ve spolupráci s honorárním konzulem v Kota Kinabalu panem Vincetem Tanem a Sabah Economic Development and Industry Authority (SEDIA) zajistí kulatý v Kota Kinabalu (stát Sabah). Součástí projektu bude také návštěva státní firmy POIC Sabah, plantáže a zpracování palmy olejné či jiné klíčové projekty zaměřené na smart farming. Velvyslanectví plánuje uskutečnit v rámci tohoto projektu obdobný stůl i v hlavním městě Kuala Lumpur.

Podnikatelská mise by měla českým firmám umožnit navázat prostřednictvím kulatých stolů a schůzek B2B obchodní kontakty v Malajsii a seznámit se s místním podnikatelským prostředím a se situací na trhu potravinářských strojů, zařízení a technologií. Přínosem projektu by tak mělo být i povzbuzení českých firem, aby se s podporou velvyslanectví na malajsijský trh do budoucna zaměřily a hledaly v Malajsii zajímavé obchodní příležitosti.

V případě zájmu o účast či více informací kontaktujte obchodního radu Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur, pí. Renatu Brandstätterovou na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nebo p. Jana Holuba na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., mobil 777 472 337.

Zdroj: MZe ČR