Vážená kolegyně, Vážený kolego,

Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na workshopu Net Map Analysis organizovaném v rámci projektu FoodSafety4EU. Cílem workshopu je zmapovat všechny aktéry/stakeholdery v oblasti bezpečnosti potravin zapojené do analýzy rizik určitého problému spojeného s bezpečností potravin a jejich vzájemný vztah/ovlivnění. Konkrétněji, tuto Net Map Analysis provedeme na analýze rizik spojených s mykotoxiny. Pomocí tohoto mapovacího nástroje je možné identifikovat omezení v současném procesu analýzy rizik a navrhnout doporučení pro budoucí zlepšení.

Workshop proběhne v pondělí 14.2. v době 13:00-16:30.

Vzhledem k tomu, že působíte jako expert a máte zkušenosti v oblasti bezpečnosti potravin, případně komunikace, pomohlo by nám, kdybyste se s námi během workshopu podělili o své znalosti.

 

Pokud máte zájem připojit se k tomuto experimentu, potvrďte nám, prosím, svoji účast do středy 9.2. na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Poté Vám bude zaslán link na připojení a další informace k průběhu workshopu. Jedná se o interaktivní online workshop, jehož formát (vysvětlení níže) odpovídá aktuálním trendům v komunikaci EU a jehož doba trvání bude maximálně 3,5 hodiny.

 

Níže naleznete další informace o projektu FoodSafety4EU a procesu Net Map Analysis.

FoodSafety4EU je projekt založený na podporu Evropské komise (EK) při utváření „Food Safety System of the future“. V průběhu 3 let by měl projekt navrhnout řešení na podporu EK v její snaze sladit výzkum, politiku a inovace se společenskými potřebami a perspektivami a zlepšením bezpečnosti potravin v celé Evropě. Záměrem projektu je navrhnout a vytvořit platformu a inovativní digitální nástroje, které pomohou občanům, vědcům, společnostem, EK, EFSA a úřadům pro bezpečnost potravin společně plánovat a utvářet „Food Safety System“ v Evropě. Více informací naleznete na https://foodsafety4.eu.

Net Map je mapovací nástroj založený na komunikaci, který mohou výzkumníci, facilitátoři a implementátoři použít k (1) vizualizaci implicitních znalostí a pochopení souhry složitých formálních a neformálních sítí, mocenských vztahů a cílů aktérů; (2) odhalení zdrojů konfliktů a také možností spolupráce; (3) usnadnění výměny znalostí a procesů učení; a (4) rozvoji vizí a strategií k dosažení společných cílů.

Celkovým cílem naší Net Map je identifikovat, kdo jsou zainteresované strany v systému spolupráce společnost-politika-věda (society-policy-science, SPS) a jaké jsou jejich potřeby pro zlepšení jejich vztahů, zdrojů a schopností při provádění analýzy rizik (tj. hodnocení rizik, komunikace rizik, řízení rizik) specifického (vznikajícího) problému bezpečnosti potravin, jmenovitě legislativy a rizik souvisejících s mykotoxiny.

Děkujeme za zvážení Vaší účasti na workshopu, která může být velmi přínosná nejen pro výstupy tohoto evropského projektu, ale zejména zmapování situace v Česku.


S pozdravem,

Jana Hajšlová a Monika Tomaniová

_____________________________________

Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Ústav analýzy potravin a výživy

Technická 5

166 28 Praha 6

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

tel.:      +420 731 625 010

web:    www.vscht.cz