Slovo maso by se mělo používat jenom u kusů živočichů, vyčetl ve středu na konferenci Potravinářské komory ČR výrobcům masa z tkáňových kultur ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Radek Slanec. Ti hovořili o svých projektech ve firmách Bene Meat a Mewery. Diskuse se zúčastnil i Petr Beneš, zástupce z ministerstva zemědělství.
„Regulátor mluví o kultivovaném mase, ač moc dobře ví, že evropský soud udělal nějaké rozhodnutí na francouzskou vyhlášku a bylo tam jednoznačně řešeno, co je to maso. Není možné říkat, že maso je všechno,“ řekl Slanec. Název maso je podle něj klíčová marketingová záležitost, která prodává, používat tento název pro rostlinné výrobky či pro výrobky z tkáňových kultur je podle něj nefér.
O tématu zde: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/potraviny-maso-laborator-nazev.A251203_130224_ekonomika_drh


