Dovolujeme si vás pozvat na devátý kulatý stůl, který se tentokrát zaměří na klíčovou problematiku auditů udržitelnosti s důrazem na úspory energie, vody a snižování množství odpadů.
Výstupy z těchto auditů hrají zásadní roli nejen v oblasti vykazování ESG, ale jsou také nezbytné pro žádosti o dotace.
Kdy: 25. listopadu 2025 (9:30 – 12:30 hodin)
Kde: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00 Praha 10 – Malešice
Moderuje - Jan Pivoňka (ředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy Potravinářské komory ČR)
Role auditů při žádostech o dotace z MPO - Pavlína Kulhánková (Ministerstvo průmyslu a obchodu)
Dokládání plnění podmínek při dotaci v rámci SZP - Markéta Bajerová (Odborný konzultant)
Audit energetický - Šárka Géryková (Elprocon 21, s.r.o.)
- Problematika zpracování EA obecně, plán EA
- Povinnost zpracovat EA v návaznosti na očekávané změny v legislativě
- Provádění EA v souladu s harmonizovanou technickou normou ČSN EN ISO 50002, požadavky na obsah zprávy a výstupy EA
- Systémová optimalizace cílená na řešení problémových oblastí, energetická účinnost v průmyslu v návaznosti na výrobní proces
- Příležitosti neboli navrhovaná opatření ke snížení energetické náročnosti, praktické příklady
Audit vodní - Jiří Lalák (Veolia Holding Česká republika, a.s.)
- Vstupní data o nakládání s vodou za několik předchozích let
- Bilance a grafická schémata hlavních vodních proudů v podniku
- SWOT analýzu vodního hospodářství
- Technologické návrhy úsporných opatření včetně indikativních nabídek potenciálních dodavatelů
Audit odpadového hospodářství - Katarína Kajánková (Recovera Využití zdrojů a. s.)
- Analýza stávajícího stavu nakládání s odpady v souladu s dodržováním právních požadavků
- Vyhodnocení efektivity nastavení systému nakládání s odpady,
- Rozsah zaměření auditu
- Návrh optimálního postupu pro možné využití odpadů, nastavení materiálových toků a dosažení úspor
- Konkrétní udržitelná doporučení
Praktické zkušenosti s dokládáním úspor obalového materiálu a potravinového odpadu - Rudolf Ševčík (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze)
Diskuze je primárně určena pro zástupce potravinářských a zemědělských podniků, kteří zabezpečují připravenost firmy po technické stránce, plánují a realizují dlouhodobé strategické projekty.
Kulatý stůl je omezen počtem 30 osob.
Registrace a bližší informace: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


