Soutěž Obal roku je každoroční akcí, která oslavuje a oceňuje kreativitu a inovace v oblasti obalů. Soutěž se každoročně stává platformou pro prezentaci výjimečných a estetických obalů, které nejen chrání výrobky, ale také přitahují pozornost a podporují prodej. V roce 2023 se soutěž Obal roku opět setká s obrovským zájmem designérů, firem i spotřebitelů, kteří se těší na odhalení nejlepšího designu obalu roku. Registrace do 30. ročníku obalové soutěže OBAL ROKU je otevřena. Zájemci se mohou hlásit jak do známých, tak do nových kategorií. Soutěž je otevřena pro výrobce obalových materiálů, obalů, technologií, ale i pro samotné zadavatele těchto obalových řešení a pro agentury, které tato řešení vymýšlejí.  Termín uzávěrky soutěže je 1.8.2023. Web soutěže je www.obalroku.cz

OBAL ROKU je jediná certifikovaná obalová soutěž určená pro české i zahraniční firmy, které se podílí na zajímavém obalovém řešení. Cílem soutěže je vyzdvihnout a následně propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na trhu objevují. Celá soutěž vyvrcholí slavnostním předání ocenění na Galavečeru OBALu ROKU. Úspěch v soutěži OBAL ROKU dává možnost nominace a je bránou do světové soutěže WorldStar Award. Zde se utkají ty nejlepší obaly na světě mezi sebou.

Generálním partnerem a zároveň partnerem třídění je společnost EKO-KOM, stříbrnými partnery jsou společnosti EMBAX-PRINT, FACHPACK, THIMM PACK’N‘DISPLAY, SMURFIT KAPPA. Bronzovým partnerem je společnost DS SMITH CZECH REPUBLIC. Partnerem je Český svaz pivovarů a sladoven, veletrh BRAU-BEVIALE a společnost IPSOS. Záštitu nad akcí převzal Svaz obchodu a cestovního ruchu, Hospodářská komora České republiky, Zväz obchodu SR, Vel'vyslanectvo Slovenskej republiky v Prahe, Potravinářská komora České republiky, České Sdružení pro značkové výrobky, Slovenské združenie pre značkové výrobky a další. 

Obal roku

Tisková zpráva ke stažení zde.