Spotřeba výrobků s pozitivním dopadem na životní prostředí se v zemi za poslední rok zvýšila o neuvěřitelných 233 procent.

V Latinské Americe v posledních měsících se stále silněji upevňuje online prodej a následná spotřeba udržitelných produktů s pozitivním dopadem na životní prostředí, uvádí nejnovější studie prodejní platformy Mercado Libre.

V loňském roce si více než 4,3 milionu lidí zakoupilo okolo 7,3 milionu udržitelných výrobků. Za poslední rok se spotřeba tohoto typu zboží v zemi zvýšila o 233 %. Zpráva prodejního portálu také hovoří o tom, že 29% růst zaznamenal i počet samotných zákazníků, kteří kupují udržitelné výrobky. V celé Latinské Americe je podle Mercado Libre okolo 63 tisíc podnikatelů a značek prodávající produtky s pozitivním dopadem z nichž přibližně 5 % je v Kolumbii.

Mezi udržitelné výrobky, které se v Kolumbii nejvíce prodávají patří do kategorie domácnost a nábytek, kosmetika a osobní péče, energeticky úsporné domácí spotřebiče a potraviny a nápoje (bio nebo veganské).

S udržitelným životem v Kolumbii souvisí i výrazné snížení používání plastových tašek. V roce 2017 byl vydán zákon, který cenu jednorázových tašek zatížil daní. Statistiky hovoří o tom, že do roku 2021 klesla spotřeba o téměř 70 %. K dnešnímu dni tvoří plastové tašky 3 % národního plastového průmyslu, což znamená, že z 1,3 milionu tun plastového materiálu se ročně použije přibližně 39 tisíc tun na výrobu tašek.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Kolumbie.
Zdroj: portafolio.co

 

Zdroj: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/aktuality/kolumbijci-si-oblibili-udrzitelne-produkty