Mexiko je jedním z nejdůležitějších trhů pro zpracované potraviny. Je to dáno i tím, že země má jednu z nejvyšších spotřeb na hlavu.

Nejen každoroční růst  potravinářského trhu a spotřeba potravin na hlavu v Mexiku svádí české potravinářské společnosti k tomu, aby začaly do Mexika produkty dovážet. Ideálním prostředkem je ExpoAntad & Alimentaria, jeden z největších potravinářských veletrhů, který v letošním roce proběhl v polovině května v mexickém městě Guadalajara.

Veletrh podporoval například nápojový průmysl (piva, vína tichá a šumivá, likéry, destiláty, nealkoholické nápoje), potraviny (potraviny v prášku, sušenky, gourmet potraviny, cereálie), BIO a zdravé potraviny, bezlepkové, veganské a košer potraviny, suroviny na přípravu potravin a jídel, vitamíny a potravinové náhražky, produkty pro novorozence, kosmetické produkty a výrobky pro osobní hygienu, HORECA produkty a privátní značky.

České společnosti prezentované zahraniční kanceláří CzechTrade Mexiko JEMČA, Dr. Müller Pharma, Orkla Foods Česko a Slovensko a Emco sklidily v Mexiku velký úspěch. To samé platí pro společnosti BOHEMIA SEKT, SIMANDL a SEMIX PLUSO, které byly přítomné přímo na stánku.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko 

Zdroj: Revistainforetail.com

 

Zdroj: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/aktuality/potravinarsky-prumysl-v-mexiku-dynamicky-roste-rocne-o-4_3