Podtitul: Výživové a zdravotní aspekty technologické úpravy potravin
Pořadatelé:
Společnost pro výživu
ve spolupráci s
Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze
pod záštitou
Ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a České technologické platformy pro potraviny
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Termín akce:
29. března 2022
Místo konání:
Praha
Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2
Moderátoři:
MUDr. Petr Tláskal, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Tematické okruhy:
- Představuje konzumace zpracovaných a vysoce zpracovaných potravin riziko pro lidské zdraví?
- K jakým změnám dochází při zpracování potravin?
- Jak působí látky vznikající během zpracování potravin na lidské tělo?
- Jak omezit oxidační a karbonylový stres?
- Jakou roli hrají přídatné látky v kontextu výživové hodnoty potravin a jak je možné potraviny fortifikovat?
Více zde.