Včelařský jarní veletrh Včela

  

Ostrava 15. března 2022 (PROTEXT) - V pátek 18. a sobotu 19. března 2022 se Černá louka promění v ráj pro všechny milovníky včelaření a medu. Jarní veletrh Včela!!! nabídne výběr kvalitních včelích produktů, medových výrobků a potřeb pro včelaře. Chybět nebude kulturní a vzdělávací program.

Po oba dny bude vždy od 10:00 do 18:00 k dostání med přímo od včelařů, medovina, medová kosmetika i medové svíčky. Na veletrhu se můžete posilnit dobrotami v „Medokavárně“ a těšit se můžete také na ochutnávky medů.

Firmy z České republiky i ze zahraničí Vám představí medomety, úly, ochranné pomůcky, odbornou literaturu i léčivé přípravky pro včelstvo. Samozřejmostí je odborné poradenství. Využít můžete výstavních slev na vybavení a potřeby pro včelaře. Na veletrhu se můžete osobně setkat s majiteli firem, kteří svůj život spojili s včelami. Mezi nejznámnější patří například Včelařství Miroslav Sedláček, Martin Kovář – Medomety z Valašska, Doležalův med a Vast Oil spol. s r.o. Ze zahraničních zmíníme např. Königin, Adamek a Včely-eshop.sk.

Doprovodný program zaujme návštěvníky z řad laické veřejnosti, začínajících i zkušených včelařů. Odborné přednášky přiblíží výrobu medovin, poradí, jak začít s včelařením, přinesou novinky v chovu a aktuální témata, jakými jsou například životní prostředí, zdravotní problematika a záchrana včelstev.

"Těší mě, že můžeme prostřednictvím přednášek a poradenství přiblížit včelařství také veřejnosti. Potěšilo mě, že naše pozvání přijali známé osobnosti Mgr. Jiří Danihlík Ph.D., Miroslav Sedláček, nebo MVDr. Jana Cihlářová.“ Sdělila manažerka festivalu Zuzana Boháčová.

Předprodej vstupenek bude probíhat do soboty 19. 3. do 10:00, a to ONLINE formou na www.vcelaostrava.cz nebo osobně v infocentrech Ostravainfo. Vstupenky budou k dispozici také na místě na pokladně v pavilonu A, a to po celou dobu konání veletrhu (pá 10:00 – 18:00, so 10:00 – 18:00).

Jednodenní vstupné:

110 Kč dospělí

60 Kč děti od 6 let včetně, studenti (platný studentský průkaz), senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP, ZTP/P

ZDARMA děti do 5 let včetně, doprovod ZTP/P

Na akci platí Černá karta 2022.

Aktuální informace sledujte na www.vcelaostrava.cz, Instagramu vcelaostrava a ve FB události Včela 2022.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Upozorňujeme odběratele, že materiály označené značkou PROTEXT nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.

PROTEXT