Není moc potravinářských firem, které by neznaly dubajský veletrh Gulfood. Každoroční potravinářskou slavnost v loňských letech nepřerušila ani pandemie.Příští týden se od 13. do 17. 2. 2022 vrací a již tradičně ve své ještě větší a obsáhlejší formě.

Veletrh se rozrůstá tak, že začal jednotlivé specializace rozdělovat na samostatné veletrhy, jako například podzimní veletrh Gulfood Manufacturing, který se okamžitě stal nejsilnější akcí zaměřenou na potravinářské technologie nejen v tomto regionu.

Na veletrhu Gulfood od roku 2014 probíhá oficiální česká expozice pod záštitou Ministerstva zemědělství. V letošním roce přicházíme na veletrh s rekordně největším stánkem a největším počtem firem. Celkově se v Dubaji bude prezentovat 19 českých firem a plocha stánku zabírá 156 metrů čtverečních.

Jako každý rok, bude i letos veletrh poukazovat na nové trendy a směry, kam se sektor potravinářství v regionu vyvíjí. V letošním roce půjde především obrovský rozvoj e-komerce a digitálních platforem. K tomuto tématu přicestuje na veletrh mnoho leaderů z celého světa, kteří budou způsoby, smysl a směr e-komerce rozebírat během konference Gulfood Inspire.

Velký vliv na toto zaměření má samozřejmě pandemická situace posledních let, kdy online prezentace a digitální prostředí obsadilo téměř všechny sektory podnikání. Nejvíce to šlo cítit právě v regionu Blízkého východu, kde byla digitalizace firem a e-komerce jako taková poměrně zastaralá. Většina velkých firem tak musela v roce 2019 velmi rychle přejít do světa online prodeje, a tím i vybudovat úplně nová oddělení a týmy zaměstnanců.

Program letošního veletrhu Gulfood je opravdu nabitý jak doprovodnými akcemi, tak seznamem vystavujících firem. A to nemusím připomínat, že hned po konci veletrhu začíná v prostorách světové výstavy EXPO 2020 týden vyhrazený pro sektor zemědělství, na který cestují delegace z celého světa. Pokud Vás tento region opravdu zajímá, následující týdny byste měli do Emirátů určitě zavítat.

Zpracoval:
Lukáš Zamrzla
Zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí
Mobil:+ 420 602 768 207, E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zdroj: MZe ČR

Link: https://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/proexportni-okenko/nejzajimavejsi-potravinarsky-veletrh.html