Datum: 13.12.2021  13:00 – 15:00
Místo konání: Online (MS Teams)
Kategorie: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Od 1. ledna 2022 vstupují v platnost dvě nová opatření Generálního ředitelství cel ČLR (GACC), která výrazně upravují podmínky pro vývoz potravin do Číny dle míry jejich „rizikovosti“ a zavádí povinnost registrace zahraničních producentů. Jde o vyhlášky k povinné registraci zahraničních producentů potravin exportovaných do Číny (Vyhláška č. 248) a k bezpečnosti importovaných a exportovaných potravin (Vyhláška č. 249).

Exportujete či máte zájem exportovat potraviny do Číny? Zajímá Vás, jak nová opatření ovlivní Vaši společnost? Rádi byste získali podrobnější informace, jak nový registrační systém vypadá a funguje?

Nové podmínky vývozu Vám představí a Vaše otázky zodpoví zemědělský diplomat v Číně pan Ondřej Plaček ve spolupráci se zástupci SZPI a SVS.

Plánovaný program

ČAS

OBSAH

PREZENTUJE

13:00– 13:05

ÚVOD

Ing. Karolína Bartošová, ředitelka odboru zahraničně obchodní spolupráce MZe

13:05-14:30

Představení nového systému registrace zahraničních producentů a příslušných vyhlášek GACC

Mgr. Ondřej Plaček – Zemědělský diplomat v Číně

14:30-15:00

Dotazy a diskuse

Účastníci

Platforma

Webinář proběhne prostřednictvím MS Teams v českém jazyce.

Poznámka: Účastí na webináři souhlasíte s tím, že bude nahrávaný a následně veřejně přístupný na webu Ministerstva zemědělství.

Přihlášení

Zájemci o účast se mohou přihlásit přes formulář do 9. 12. 2021 nebo e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Odkaz na webinář Vám bude následně zaslán na Vaši e-mailovou adresu.

Poznámka: V případě, že se nelze přihlásit přímo odkazem ve formuláři zkopírujte hypertextový odkaz rovnou do Vašeho internetového prohlížeče.

 

Zdroj: MZe ČR

Link: https://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/proexportni-okenko/zemedelsti-diplomate/cina/pozvanka-na-webinar-cina-nove-pozadavky.html