Výsledky výzkumů všech oborů přehledně na jednom místě. To nabízí nový Portál transferu AV ČR. Web je platformou pro nabídku a podporu uplatnění výsledků výzkumu v praxi. Jednoduše řečeno ukazuje, co se děje v Akademii věd. Portál vytvořilo a spravuje Centrum transferu technologií AV ČR.

Nový web techtransfer.cas.cz, propojuje vědu s byznysem a nabízí servis pro potenciální partnery i pro jednotlivá pracoviště Akademie věd ČR.

Portál transferu propojuje vědu s byznysem, hledá pro úspěšné výzkumné projekty partnery z komerčního sektoru a nabízí servis pro všechny zájemce z nejrůznějších oborů. Nejnověji otevřená Aplikační laboratoř pro zemědělský výzkum, která zpřístupňuje nejnovější výsledky a metody základního výzkumu šlechtitelům a zemědělské praxi a nabízí služby například v oblasti výzkumu dědičných informací rostlin.

Na základě jednoduchého online přihlášení se otvírá přístup ke všem nabídkám výsledků výzkumu pracovišť Akademie věd České republiky. Databáze technologií a přístrojů, hlavní součást Portálu, je výkladní skříní výsledků výzkumu vhodných k širšímu využití, pro komercializaci a transfer v různé fázi úrovně technologické připravenosti (TRL).

„Výsledky i přístroje jsou popsány formou strukturovaných produktových listů tak, aby splňovaly požadavky na prezentaci informací širším zájmovým skupinám, jako jsou investoři, zástupci byznysu i oborových organizací,“ popisuje Lenka Scholzová, vedoucí CeTTAV. „V databázi je možné výsledky filtrovat podle různých kritérií, např. oborového rejstříku,“ dodává.

Portál nabízí nejen přehled aplikovatelných výsledků výzkumu, přehled přístrojů a laboratoří k využití, nabídku konzultací a služeb pro vědce i byznys a informace z oblasti transferu znalostí. „Pro kohokoli zvenku představuje tato databáze možnost zorientovat se ve zjevně nebo potenciálně užitečných činnostech napříč ústavy a obory,“ říká Michal Filippi z Geologického ústavu AV ČR.

Informace a odbornou pomoc vám rádi poskytnou a při navázání obchodních kontaktů pomohou pracovníci CeTTAV.

Více informací:

Radka Šmídová

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 737 744 605

Lenka Scholzová, vedoucí CeTTAV

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 731 547 583

Nový portál:

https://techtransfer.cas.cz/

Zdroj: AV ČR