Kdy: 15. 6. 2021; 22. 6. 2021; 29. 6. 2021
Kde: on-line

Česká asociace oběhového hospodářství (ČAObH) připravila jedinečný cyklus webinářů Green Deal – hrozba, nebo příležitost? Co přináší a přinese GREEN DEAL českému průmyslu? A co přinese životnímu prostředí? Čistě pragmaticky se na green deal podíváme v cyklu webinářů nabitém informacemi. Cyklus sestává ze tří jedinečných on-line setkání. Potkat se můžete se zástupci klíčových ministerstev a průmyslu. Záštitu nad cyklem webinářů převzalo Ministerstvo životního prostředí ČR a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Na webináři 15. 6. vystoupí ministr životního prostředí Richard Brabec.

Cyklus je určen především zástupcům průmyslu, ale i dalším zájemcům o téma.

GREEN DEAL, Zelená dohoda pro Evropu určuje priority Evropské komise na léta 2020-2025. Balíček opatření byl představen 11. prosince 2019. Jejich smyslem je přechod na udržitelnější, ekologičtější hospodářství. Pro dosažení cílů Dohody v oblasti klimatu a energetiky do roku 2030 bude potřeba přibližně 260 miliard eur dodatečných ročních investic, tedy přibližně 1,5 % hrubého domácího produktu. Jaká je realita? Jak konkrétně už se propisuje do světa průmyslu?

A jak rychle je třeba postupovat, abychom nezaspali?

Zůstaňme trpěliví, zůstaňme ještě on-line. Webináře se uskuteční v prostředí Live Streamu, které kombinuje výhody on-line a živého setkávání. Umožňuje sledovat řečníky pomocí streamu v pohodlí kanceláře nebo domova, ale zároveň lze řečníkům pokládat dotazy. Paralelně s probíhajícím webinářem se mohou účastníci blíže představit ostatním a navazovat kontakty.

Další informace a registraci najdete na zde.