Soutěž začíná již dnes, obrázky je možné zasílat do 15. 6. 2021.

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravilo výtvarnou soutěž pro děti při příležitosti oslav Mezinárodního dne bezpečnosti potravin, který se každoročně slaví dne 7. června. Soutěž s názvem „5 klíčů k bezpečnému stravování“ je určena dětem ve věkovém rozmezí 3 až 10 let. 

Pravidla soutěže

Úkolem dětí je výtvarně znázornit potraviny, které považují za zdravé a bezpečné, nebo činnost, která se správným zacházením s potravinami souvisí.

Soutěžící (dítě) vybrané téma zpracuje dle vlastních představ, možností a zájmů, ať už kresbou – jakoukoliv technikou, modelováním, či jiným výtvarným způsobem. Nápadům se meze nekladou! 

Pro lepší inspiraci přinášíme několik témat, která mohou děti použít.

Co je možné kreslit?

  • Jak vařím s rodiči
  • Zdravé potraviny, které mám rád
  • Jak pomáhám s mytím ovoce a zeleniny
  • Kterým potravinám se vyhýbám? (zkaženým, plesnivým potravinám, jedovatým houbám …)
  • Kde nejraději jím (doma u stolu společně s rodiči)
  • Škůdce potravin, před kterými musíme jídlo chránit (potravní moli, mouchy, hlodavci)
  • Jak doma vaříme, smažíme či pečeme potraviny? 
     


Kam poslat výtvarnou práci?

Hotový obrázek (či jiné výtvarné dílo) je nutné následně vyfotit na mobilní telefon a fotografii zaslat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. s označením předmětu e-mailu textem: Soutěž „5 klíčů k bezpečnému stravování“, a to nejpozději do 15. 6. 2021. 

Do e-mailu s fotografií je nutné dále uvést název výtvarného dílakřestní jméno autora (dítěte), jeho věk a e-mailovou adresu, na kterou Vám bude zaslána zpráva o případném ocenění. 

Vybrané fotografie výtvarných prací dětí budou zveřejněny na webových stránkách www.bezpecnostpotravin.cz a na facebooku Informačního centra bezpečnosti potravin. Soutěžící dávají automaticky souhlas se zveřejněním fotografie jejich díla na zmíněných webových stránkách a facebooku. I z tohoto důvodu Vás prosíme o zasílání fotografií, kde je zachyceno pouze výtvarné dílo, nikoliv autor (dítě). 

Ocenění

Drobné ceny obdrží 100 autorů (dětí) vybraných výtvarných prací. Přihlédnuto bude vždy k věku dítěte, nápaditosti a kreativitě tvorby.

Autoři (děti) deseti nejzajímavějších výtvarných prací obdrží balíček s dárkovými předměty přizpůsobenými věku oceněného dítěte.

Výsledky výtvarné soutěže budou zveřejněny do 22. 6. 2021 na webových stránkách www.bezpecnostpotravin.cz a na facebooku Informačního centra bezpečnosti potravin.

U oceněných prací bude uvedeno: název díla, křestní jméno autora a věk autora. 

Harmonogram soutěže

  • Začátek soutěže: 27. 5. 2021
  • Ukončení soutěže: 15. 6. 2021 
  • Zveřejnění výsledků: do 22. 6. 2021 

Přílohy:

 

Více zde.

 

Zdroj: bezpecnostpotravin.cz

Link: Internetový portál bezpečnosti potravin - Výtvarná soutěž pro děti při příležitosti oslav Mezinárodního dne bezpečnosti potravin (bezpecnostpotravin.cz)