Brno 26. dubna (ČTK) - Komplex potravinářských veletrhů SALIMA a veletrhu obalů a tisku EmbaxPrint, které měly na brněnském výstavišti v červnu odstartovat sezonu, se letos neuskuteční kvůli epidemické situaci. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí firmy Jaroslav Bílek. S ohledem na pandemii koronaviru společnost Veletrhy Brno také rozhodla, že přeloží na září veletrh pro živočišnou výrobu Animal TECH a Národní výstavu hospodářských zvířat. Na něm by mohly vystavovat i některé firmy, které se měly zúčastnit právě SALIMY.

Veletrhy Brno už dřív uvedly, že o konání nejbližších veletrhů rozhodnou v dubnu podel epidemické situace. Nyní společnost potravinářské veletrhy plánované na 28. až 30. června zrušila. "Přípravy tradičních veletrhů oboru potravinářství, zařízení pro hotely a restaurace jsme vzhledem ke stále nejisté situaci nuceni ukončit. Důvodem je eliminace rizika zmařených investic do přípravy na straně vystavovatelů a nás jako organizátora. Do úvahy jsme vzali i nepříznivou ekonomickou situaci hotelů a restaurací jako cílové skupiny, která byla silně postižena dlouhodobým uzavřením provozoven," sdělil generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

Vybrané potravinářské obory by mohly být součástí veletrhu pro živočišnou výrobu Animal TECH, který se má nově konat od 5. do 8. září s Národní výstavou hospodářských zvířat. "Vystavovatelům Salimy dáváme možnost prezentace strojů a technologií pro mlékárenství a pro masný průmysl," řekla ředitelka veletrhu Animal TECH Lucie Vymazalová.

Nový termín potravinářských veletrhů a veletrhu EmbaxPrint v roce 2022 bude stanoven po diskusi s profesními svazy a průzkumu mezi vystavovateli.

Animal TECH a Národní výstavu hospodářských zvířat vedení Veletrhů Brno přesunulo do pozdějšího termínu i kvůli nutnosti mezinárodní účasti vystavovatelů a návštěvníků. "Na výstavu hospodářských zvířat přijíždějí odborníci a obchodníci z více než 20 zemí, kam se živá zvířata vyváží," dodala Vymazalová.

Ztráta osobních kontaktů v době pandemie potvrdila, že veletrhy jsou pro firmy nepostradatelnou obchodní prezentací. Vyplývá to z průzkumu společnosti Veletrhy Brno, podle kterého s účastí na veletrhu po odeznění koronavirové pandemie počítá 79 procent dotázaných firem.

klv sd

  •  Vložit do schránky