Největší mezinárodní veletrh v oblasti biopotravin, bioproduktů, přírodní kosmetiky a wellness BIOFACH/VIVANESS 2021 se uskuteční letos ve dnech 17. - 19. 2. 2021. Z důvodu epidemie Covid-19 je letošní ročník namísto klasického veletrhu v digitální formě. Pod patronací Ministerstva zemědělství se zúčastní veletrhu 17 firem z České republiky, které nabízejí široký sortiment biovýrobků, biopotravin a produktů zdravé výživy.

Biofach, jehož historie sahá do roku 1990, je největší mezinárodní výstavou v oblasti biopotravin a bioproduktů. V loňském roce se veletrhu zúčastnilo 3 737 vystavovatelů ze 110 zemí světa na výstavní ploše 57 445 m2. Veletrh navštívilo 47 000 návštěvníků. Od roku 2007 se souběžně s veletrhem BIOFACH pořádá i veletrh Vivaness (veletrh přírodní kosmetiky a wellness).

Veletrh je zaměřen na široké spektrum bioproduktů - od čerstvých potravin, přes mražené potraviny, pekařské a cukrářské výrobky, nápoje a produkty zdravé výživy. Každoročně je udělována cena za nejlepší bio víno a cena za nejlepší olivový bio olej. Ve středu zájmu jsou i produkty pro vegany. Kromě zemědělských a potravinářských výrobků lze najít na veletrhu i přírodní kosmetiku, potravu pro zvířata, ale i výrobky pro domácnost a zahradu.

Věříme, že příští ročník veletrhu se uskuteční v únoru 2022 již v klasické podobě za přítomnosti výrobců a firem z České republiky, které budou mít možnost představit své produkty a služby přímo na výstavišti v Norimberku.

Navštivte letošní online veletrh na webových stránkách: www.biofach.de ve dnech 17. - 19. 2. 2021!

Zdroj: MZe ČR