Nejoblíbenější jsou klasické příchutě, ale výrobci stále častěji experimentují. Na trhu se prosazuje například bazalková nebo i kombuchová zmrzlina. Ceny rostou, u nanuků a vajíčkové zmrzliny téměř o desetinu za poslední rok.

Češi na zmrzlinu nedají dopustit. Podle tiskového mluvčího tuzemské Potravinářské komory Marka Zemánka za ni utratí každoročně několik miliard korun. „Zajímavé je, že se zmrzlina stále častěji konzumuje i mimo hlavní letní sezónu, tedy v zimních a jarních měsících,“ říká.

Podle něj mezi nejoblíbenější příchutě u nás dlouhodobě patří vanilková, čokoládová a jahodová. „Nicméně, čeští zmrzlináři se nebojí inovovat a nabízejí i netradiční varianty, například makovou, koprovou, bazalkovou nebo dokonce kombuchovou zmrzlinu,“ pokračuje.

O tématu zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-vanilkovou-nebo-bazalkovou-zmrzlina-v-cesku-zdrazuje-zajem-o-ni-neklesa-281711