V Česku roste počet obchodů, které se zaměřují na levné potraviny. Nabízejí přebytky, zboží s poškozeným obalem nebo blížícím se datem spotřeby. Češi si tyto obchody chválí. Kupují hlavně uzeniny a výrobky z mléka.

Podle Potravinářské komory ale mohou být takové obchody pro malé prodejce, zejména v menších městech, likvidační. "Když řetězec prodá maso za 80 Kč za kilo, ačkoli ho nakoupil za 100 Kč, spotřebitel se domnívá, že 80 Kč za kilo je běžná cena. Následně pak vnímá cenu 120 Kč v místním řeznictví, což je reálná průměrná cena, jako přemrštěnou," varuje mluvčí Potravinářské komory Marek Zemánek.

K tématu tady: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/617908-v-cesku-se-rozmahaji-obchody-s-levnym-jidlem-lide-tam-usetri-tisice-mesicne