V současné době je cena hovězího ořezu na dvojnásobku loňské ceny, hovězí přední je dražší téměř o polovinu. Slintavka a kulhavka může s cenami masa zamávat oběma směry, zatím se ale podle expertů neprojevila.

„Po dlouhé době loni spotřeba hovězího v Česku vyrostla, ale opět to spadne zpět. Bude to úplně nejdražší maso, které tady kdy pamatujeme,“ uvedl minulý týden pro SZ Byznys majitel masokombinátu MP Krásno Karel Pilčík.

Také Potravinářská komora vydala svou „prognózu“. Dle ní by slintavka a kulhavka krátkodobě neměla s cenami zamávat. „Pokud by však došlo k masivnímu propuknutí nákazy a začaly by se utrácet tisíce kusů zvířat, pochopitelně se to začne projevovat na ceně výrobků,“ líčí mluvčí potravinářů Marek Zemánek.

Více zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-hovezi-maso-zdrazuje-delsi-dobu-slintavce-zatim-odolava-273290