Lahodné máslo, které chutná a voní po smetaně, nemusí stát majlant. Jenže napěchovat jím mrazák, když je zrovna v akci, není dobré řešení. Za půl roku o svou svěžest přijde.
MF DNES se proto pokusila za pomoci laboratorních analýz, které měli na starosti odborníci z pražské Vysoké školy chemicko-technologické, rozsoudit spor, zda je lepší máslo od šťastných dojnic spásajících lučiny v Alpách, Francii či Irsku, nebo vyrobené v českých, polských a německých mlékárnách s využitím moderních technologií.
Verdikt je jasný – abyste si na másle pochutnali, nemusíte kupovat drahý luxus v biokvalitě či certifikovaný chráněným označením původu, úplně si vystačíte s obyčejnou čtvrtkou z Čejetiček. Stračeny i mlékaři jsou v tom ale nevinně, máslu totiž nejvíc ublížilo dlouhé putování a čekání na zákazníka.
Více v dnešní MF DNES