Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací (CZPVI) uspořádalo v úterý 14.5.2024 v Národním zemědělském muzeu v Praze seminář s názvem Klíčové trendy a legislativa v potravinářství: 2024: Co musíte vědět.", kde jsme se zaměřili na nové směry a legislativní změny v potravinářském průmyslu! Velké díky všem skvělým řečníkům a účastníkům za jejich přínos.

* Jakub Málek nám představil nejdůležitější legislativní novinky, které nás v nadcházejícím roce očekávají.
* Dana Smělá sdílela podrobné výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2023 a nastínila klíčové trendy pro budoucnost.
* Tomáš Kapler nás zasvětil do světa umělé inteligence a jejího rostoucího významu jako spolupracovníka v potravinářství.
* Martin Fryč nás provedl nejnovějšími trendy v digitálním marketingu, které mohou ovlivnit způsob, jakým oslovujeme naše zákazníky.
* Naděžda Kulišťáková Cahlíková přiblížila, jak můžeme efektivně snižovat potravinový odpad pomocí nástrojů EFSA pro zvýšení trvanlivosti potravin.
 
V závěrečné diskusi jsme sdíleli myšlenky a nápady, jak tyto informace využít pro zlepšení našich pracovních postupů a strategií. 
 
Účastníci vyplnili dotazník z projektu č. QK22010135 "Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin". Tento projekt je financován v rámci „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“.
 
Děkujeme všem za účast a těšíme se na další setkání!
 
Foto: CZPVI