V neděli 12.5.2024 skončil 31. ročník výstavy HOBBY a 2. ročník národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO. Návštěvnost byla rekordní. Na Výstaviště přišlo 41 777 návštěvníků, což bylo o 3 500 více než loňský rok. Na HOBBY se představilo přes 300 vystavovatelů, na CZECH FOOD EXPO přes 100 vystavujících.

Potravinářskou komoru ČR jste mohli nyvštívit v samostatné expozici na téma Česká cechovní norma v pavilonu T1. V expozici se představila také Pekárna Srnín, Smetanova cukrárna a PAPEI, ZD Bělčice, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a laboratoře Eurofins. 

Souběžně s výstavou HOBBY se už podruhé konal národní potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO. Představili se výrobci a producenti nejen z celé České republiky, ale nově také ze Slovenska. 2. ročník hostil o 40% více vystavovatelů na téměř dvojnásobné výstavní ploše než tomu bylo na prvním veletrhu loňský rok. Prezentovány byly produkty se značkami kvality jako Regionální potravina nebo Klasa. Vyhlášeny byly výsledky soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

„Zájem návštěvníku o kvalitní a bezpečné české potraviny, prezentované na 2. ročníku národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO, byl obrovský a to nám potvrzují i naši vystavovatelé. Už teď přemýšlíme jak vyhovět všem vystavovatelům a veletrh příští rok rozšířit a ještě více podpořit malé, střední i velké české producenty a potravináře,“ uvedl Mojmír Severin.

Závěrečnou tiskovou zprávu najdete zde: