Pod jeho vedením se jeden z největších tuzemských zpracovatelů kuřecího masa obratově vyšvihl z miliardového obratu na více než trojnásobek. David Bednář v byznysu sází na automatizaci a investice do technologií – a v osobním životě na disciplínu. Ta ho ostatně dovedla až na kulturistický Olymp.

Vzhledem k oboru, jemuž zasvětil posledních čtrnáct let, by se hodilo napsat, že vstává se slepicemi. Jenže pravda je taková, že David Bednář vstává ještě mnohem dřív. „Každý den ve tři ráno, jsem tak zvyklý,“ překvapuje. „Ráno mám v kanceláři klid a udělám nejvíc práce,“ dodává.
Přináší to výsledky. Drůbežářský závod Klatovy, tuzemská dvojka ve zpracování kuřecího masa, má aktuálně roční obrat ve výši 3,5 miliardy korun a ziskovost EBITDA okolo 200 milionů. Když v roce 2010 Bednář nastupoval, obrat byl přibližně miliardový.

Celý článek si můžete přečíst zde:

Ilustrační fot: pixabay