Svaz výrobců nealkoholických nápojů (SVNN), který již 30 let hájí zájmy výrobců nealkoholických nápojů na českém i evropském trhu má nového prezidenta. Tím se stal Michal Dyttert, dosavadní člen prezidia SVNN ze společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o.

Dosavadní prezident Jiří Pražan, který úspěšně vedl SVNN téměř dvacet let, se přesunul na pozici člena prezidia SVNN za společnost Coca-Cola Česká republika s.r.o.

Svaz výrobců nealkoholických nápojů byl založen v roce 1993. Jeho členy jsou aktuálně velcí    i menší výrobci nealkoholických nápojů. Mezi ně abecedně patří: Coca-Cola, Kofola, Red Bull, Maspex, Moštovna Lažany, Zemcheba, ZON. Portfolio nápojů těchto členů čítá stovky výrobků od balených vod, přes ochucené a minerální vody, limonády, sirupy, kolové nápoje, džusy, energetické nápoje a další.

Svaz výrobců nealkoholických nápojů je členem Potravinářské komory ČR, Hospodářské komory ČR a nově i Svazu Průmyslu a dopravy ČR. Na evropské úrovni je členem UNESDA, evropské asociace výrobců a národních svazů nealkoholických nápojů.