Dobrý den,

ráda bych Vás pozvala tiskovou konferenci Potravinářské komory České republiky – Potravinářský průmysl nepřesoluje…

Státní zdravotní ústav uvádí, že Češi solí 3x více než je doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) a to je 5 g soli na osobu a den. Jsme tedy v Evropě lídry v solení? Testy potravin Potravinářské komory ČR ale ukazují, že výrobky českých potravinářů obsahují sůl v podobném množství jako jinde v Evropě. Kde se tedy bere tak vysoká spotřeba soli v České populaci?

Budeme se věnovat soli ve výživě, pozitivním a negativním aspektům, obsahu soli ve výrobcích českých potravinářů v obchodní síti v České republice, a srovnání s výrobky v okolních státech, reformulacím výrobců potravin, výsledkům testů Potravinářské kontroly v ČR, soli v zařízeních veřejného stravování, zejména ve školních jídelnách, Deklarace ke zdravému životnímu stylu a v neposlední řadě tématu sůl a výživová denzita, způsob stravování významně ovlivňuje zdraví jednotlivce.

Vystoupí:

MUDr. Pavla Svrčinová, Ph.D. – hlavní hygienička ČR, náměstkyně ministra zdravotnictví ČR

Ing. Hana Střítecká, DiS., Ph.D., nutriční terapeutka, přednáší na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity Obrany

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. konzultant pro oblast udržitelné výroby a spotřeby Potravinářské komory ČR, přednáší na VŠCHT Praha

Ing. Magda Hrubá, zodpovědná za testy Potravinářské komory České republiky

 

Prosím o potvrzení účasti na mail (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

 

 

 

 

Děkuji a přeji krásný den

Mgr. Helena Kavanová

Ředitelka pro marketing a komunikaci / Tisková mluvčí

Potravinářská komora České republiky®

Počernická 272/96

108 03  Praha 10 - Malešice

mobil: +420 737 287 024