VELKÁ BRITÁNIE

Paul Wilkins a Tibor Angyal, Místní zástupci ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Londýně, tel.: +44 749 533 9811, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  – komunikace v angličtině

V Británii stoupá poptávka po lokálně pěstované zelenině

Podle průzkumu společnosti Ginsters vzrostla aktuálně v Británii poptávka po lokálně vypěstované zelenině o 15 %. Jedním z důvodů nárůstu této poptávky je i únorový všeobecný nedostatek ovoce a zeleniny na britském trhu.

Podle dalšího průzkumu společnosti Ginsters ze začátku letošního roku 47 % Britů přiznává, že má špatné nebo kusé znalosti o tom, jak se pěstuje zelenina, kterou nakupují a jedí. 20 % z nich ani nikdy nevidělo žádnou zeleninu růst. Více než polovina Britů také v průzkumu uvedla, že by si přála vědět více o tom, odkud potraviny, které konzumují, pocházejí a jak se pěstují. 85 % Britů se zároveň domnívá, že je potřeba se více zajímat o složení potravin, které jedí.

Nová studie společnosti Ocado z minulého týdne také zjistila, že více než dvě třetiny Britů chtějí letos jíst více sezónních produktů (ovoce a zeleniny), ale mnozí ani nevědí, kdy ve Spojeném království i v zahraničí jejich sezóna je.

Zdroj