Ministerstvo životního prostředí zve veřejnost, aby se zapojila do probíhající veřejné konzultace k aktualizaci Politiky ochrany klimatu v ČR.

Díky veřejné konzultaci chceme zjistit názor občanů na politiku a strategii České republiky v oblasti ochrany klimatu a snižování emisí skleníkových plynů. Podle dlouhodobých průzkumů veřejného mínění považuje většina obyvatel ČR probíhající změnu klimatu za zásadní hrozbu. A právě připravovaná Politika ochrany klimatu je základním strategickým dokumentem ČR v této oblasti a na jejím obsahu by tak měla být co nejširší shoda.

Veřejná konzultace probíhá formou strukturovaného dotazníku, který obsahuje několik otázek týkajících se názorů veřejnosti na cíle, celkové zaměření, priority ochrany klimatu. Výstupy z této konzultace ministerstvo využije jako jeden z podkladů pro přípravu aktualizace Politiky ochrany klimatu v ČR.

Veřejná konzultace je určena široké veřejnosti – od orgánů veřejné moci, přes akademickou sféru a další odbornou veřejnost či zástupce zájmových skupin a nestátních neziskových organizací až po jednotlivé občany.

Dotazník je na webu dostupný do 15. května 2023 .

Tiskové oddělení MŽP
tel.: 267 122 835 nebo 267 122 534
e-mail:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.