Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí (Zastupitelský úřad ČR v Ammánu) organizují ve dnech 10. – 11. května 2023 v jordánském hlavním městě prezentaci českých potravinářských a zemědělských produktů.

Cílem akce je představení a posílení pozice českých produktů v Jordánsku včetně přímé možnosti navázat spolupráci s místními partnery. Hlavní událostí by měl degustační český večer spojený s dalšími formami prezentace produktů zúčastněných firem zejména potenciálním místním partnerům, který se uskuteční ve středu 10. května 2023. Následující den proběhne společný workshop s místními podnikateli ve spolupráci s jordánskou obchodní komorou a Jordan Europe Business Association. Zastupitelský úřad v Ammánu nabízí v případě zájmu i zajištění separátních individuálních B2B jednání.

Jordánsko se dlouho zdálo být českým potravinářským a zemědělským produktům uzavřeno. Nyní se situace začíná postupně měnit a ukazují se možnosti, jak proniknout na tento více než desetimiliónový trh, pro který je charakteristická minimální produkce vlastních potravin.

V rámci projektu bude hrazen pronájem prostor, technické zabezpečení prezentací a propagace akce. Dopravu a ubytování, stejně jako dopravu vzorků, si hradí firmy samy. Akce bude probíhat v angličtině.

V případě zájmu prosím kontaktujte Zastupitelský úřad v Ammánu na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., mobil +962 797 888 944 nebo Ing. Vladimíru Kantorovou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., mobil +420 724 511 792 nejpozději do 14. dubna 2023.