Vzdělávací akce zaměřená na požadavky kladené obalovou environmentální legislativou. Seminář je zaměřen na aktuální situaci v Itálii. Jaké jsou změny? 

Seminář je exkluzivně pro producenty potravin a nápojů. 

Italská obalová legislativa se řídí evropskou směrnicí o obalech a odpadu obalů (Directive 94/62/EC), která stanovuje minimální požadavky na obaly, které se uvádějí na trh v rámci EU.

V Itálii existuje několik právních předpisů, které upravují obalovou legislativu, včetně zákona o odpadech (D.Lgs. 152/2006) a nařízení o balení (D.M. 21/03/1973).

Zákony a nařízení stanoví požadavky na obaly, včetně materiálových požadavků, označování a popisování obalů, recyklace a likvidaci odpadů včetně obalů. Například zákaz používání určitých nebezpečných látek v obalech nebo požadavek na recyklaci určitého množství obalů.

Je důležité mít na paměti, že každý druh výrobku a obalu může mít specifické požadavky v závislosti na své povaze a účelu. Proto je vhodné se před uvedením výrobku na italský trh detailně seznámit s místními předpisy a požadavky na obaly a odpady.

Pokud máte specifické obaly, které budete chtít řešit, pošlete jejich fotku a popis na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum

17. 4. 2023 od 10:00 (ukončení cca 13:30)

Přihláška

Přihlásit se můžete zde.

Jazyk přednášek

Česky/Slovensky

Tlumočení

Tlumočení není zajištěno

Program

Úvod do obalové legislativy - Iva Werbynská

Změny v obalové legislativě v Itálii a její aktuální stav - Iva Werbynská

Místo

Online - pomocí aplikace Zoom

Cena

bezplatně - člen SYBA, PROKOS

2000 Kč + DPH - člen Potravinářské komory ČR

2000 Kč + DPH - člen SOCR ČR 

2000 Kč + DPH - člen NATUR-PACK a ENVI-PAk

3500,- Kč + DPH - základní; (2800,- Kč + DPH - každý další účastník ze stejné firmy)

Organizační informace:

Webinář probíhá online pomocí platformy Zoom. Probíhá podobně jako skupinový hovor, ve kterém uvidíte obraz a prezentaci přednášejícího. Před samotným seminářem obdržíte odkaz, přes který se do webináře přihlásíte.

Webináře se můžete zúčastnit skrze internetový prohlížeč. Nicméně vřele doporučujeme stáhnout do počítače aplikaci Zoom (Zoom Client for Meetings). V internetovém prohlížeči se občas "seká" zvuk. Více informací zde.

Kromě internetového připojení je výhodné mít mikrofon a webkameru, skrze které můžete s přednášejícím komunikovat a přímo mu pokládat otázky či doplňující informace.

Je třeba se vidět - mějte, prosím, zapnutou kameru, abychom spolu co nejlépe komunikovali.

Pořádá

OBALOVÝ INSTITUT SYBA 

Kontakt: Iva Webynská      E  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      M +420 730 173 101

 

Zdroj: https://obalovaakademie.cz/konference-seminare/1640