Předseda Rady kvality České republiky Eduard Muřický vyhlásil jménem Rady kvality České republiky, která je zřízena při Ministerstvu průmyslu a obchodu, Národní ceny České republiky pro rok 2023.

 

Pořádání Národních cen České republiky má dnes již více než dvacetiletou tradici. Ceny se staly nedílnou součástí Národního programu kvality, jehož aktivity koordinuje a usměrňuje Rada kvality České republiky,“ říká Eduard Muřický a dodává: „Národní ceny se tak podílejí na naplňování dlouhodobě budované filosofie a koncepce systémového přístupu k řešení problematiky kvality, společenské odpovědnosti a udržitelnosti v organizacích soukromého a veřejného sektoru. Pomáhají těmto organizacím na cestě k excelenci a tím přispívají ke konkurenceschopnosti České republiky.“

Pro rok 2023 jsme upravili vyhlašované kategorie s cílem zvýšit konkurenci v rámci jednotlivých kategorií a tím i prestiž Národních cen ČR,“ dodává Muřický, který vyzval soutěžící k účasti prostřednictvím videa.

23. ročník umožňuje organizacím soutěžit o ocenění v následujících cenách a programech:

  • Národní cena kvality České republiky v programu EXCELENCE,
    • kategorie veřejný sektor
    • kategorie soukromý sektor
  • Národní cena kvality České republiky v programu START (bez kategorií),
  • Národní cena České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj,
    • kategorie veřejný sektor
    • kategorie soukromý sektor
  • Národní cena České republiky za kvalitu v rodinném podnikání.

Účast v Národních cenách České republiky není zpoplatněna. Do soutěží o Národní cenu kvality České republiky v programech EXCELENCE a START a o Národní cenu za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj se organizace mohou v rámci jednotlivých kategorií přihlásit maximálně jednou za dva roky,“ doplňuje Pavel Vinkler, 1. místopředseda Rady kvality ČR.

Přihlášky je možné podávat do 30. dubna 2023 na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., v případě Národní ceny za kvalitu v rodinném podnikání do 31. července 2023 na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., v kopii na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Hodnocení u organizací na místě proběhne od 12. června do 6. října 2023. V případě NC za kvalitu v rodinném podnikání od 18. září do 6. října 2023.

Ceny budou vítězům slavnostně předány 23.listopadu 2023.

Bližší informace o Národních cenách České republiky pro rok 2023 jsou na webu www.narodniportal.cz.

Zdroj: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/vyhlasen-23--rocnik-narodnich-cen-ceske-republiky--272875/