Středa 1. března 2023
HLAVNÍ PROGRAM (aula MENDELU):
XLIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2023“
Program je průběžně aktualizován.
8:35 – 9:00 Prezence
9:00 – 9:15 Zahájení konference, přivítání účastníků, úvodní slovo
9:15 – 10:45 První blok vyžádaných přednášek
  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Klanica M. (Státní zemědělská a potravinářská inspekce): Výsledky a aktuální problematika úředních kontrol potravin provedených SZPI v roce 2022

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Beneš P. (MZe ČR): Spolupráce s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin v roce 2023

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Pivoňka J. (VŠCHT v Praze, PK ČR): Udržitelná výroba masa a spotřeba masných výrobků

10:45 – 11:15 Diskuze a pauza na občerstvení
11:15 – 12:15 Druhý blok vyžádaných přednášek
  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Gabrovská D. (PK ČR): Inovace a reformulace v bezlepkových pekařských a cereálních výrobcích

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Bárta J. (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích): Zpracování výlisků olejnatých semen na bílkovinné mouky a koncentráty a jejich uplatnění v potravinářských výrobcích (Bárta J., Bártová V., Jarošová M., Bedrníček J., Lorenc F., Stupková A., Smetana P., Kadlec J.)

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Šťastník O. (MENDELU): Výživa člověka začíná již u výživy zvířat

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Hřivna L. (MENDELU): Výzkum a vývoj v oblasti výroby čokoládových cukrovinek (Hřivna L., Kouřilová V., Dufková R.)

12:15 – 12:30 Diskuze a pauza na občerstvení
12:30 – 13:30 Třetí blok vyžádaných přednášek
  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Golian J. (SPU Nitra, Slovensko): Výživové údaje na obalech potravin a perspektiva označování Nutri-Score

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Baláš, J. (Chr.Hansen Czech Republic, s.r.o.): Novinky ve využití mikroorganismů v masném průmyslu

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Cwiková O. (MENDELU): Mikrobiota olivového oleje obohaceného ochucující složkou (Cwiková O., Kácalová T., Jarošová A., Franke G., Soumarová T.)

  • https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/wcs/templates/design/css/img/li-c.png");">

    Dorotíková K. (VETUNI Brno): Srovnání mikrobioty rostlinných analogů masa s masnými produkty (Dorotíková K., Dušková, M., Kameník J.)

13:30 – 13:40 Diskuze
13:45 Ukončení přednášek konference, ocenění nejlepšího posterového příspěvku, odchod na oběd (budova O - 1. patro).
14:30-15:00 Diskuze a prohlídka posterů.
15:00-18:00 Možnost prohlídky ústavu technologie potravin.
18:00-22:00 Společenské posezení pro registrované účastníky konference a pozvané hosty. Ochutnávka a prezentace vzorků potravin z Ústavu technologie potravin (AF) z jejich poloprovozů. Budova O (1. patro).

8:00 - 16:00 Vývěsková sdělení v chodbě před aulou