Veletrhu SIAL v Kanadě se mohou české firmy již sedmým rokem účastnit formou společného stánku podpořeného v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie ze strany Ministerstva zemědělství ČR.

SIAL je největším kanadským veletrhem v oblasti potravinářství v Kanadě a klíčovou akcí pro inovace a navazování obchodních vztahů v tomto odvětví v Severní Americe. V letošním roce se bude konat ve dnech 9. – 11. května v Torontu. Detaily o veletrhu jsou k dispozici na webových stránkách https://sialcanada.com/en/. Díky účasti na veletrhu získají české společnosti možnost prezentovat produkty a řešení kanadské i mezinárodní komunitě, přičemž dle statistik organizátorů se pravidelně SIAL Canada účastní kolem 1000 vystavovatelů a 20 000 návštěvníků ze 60 zemí. Akce usnadní vstup na trh Kanady i Severní Ameriky, podpoří budování značky a umožní se seznámit s trendy v odvětví v regionu.

Generální konzulát ČR v Torontu zajistí na SIAL Canada pro zájemce z řad českých firem zázemí pro účast na společném českém stánku - z prostředků projektu na podporu ekonomické diplomacie budou hrazeny společné výdaje (sdílená výstavní plocha v rozsahu dvojstánku, vybavení, vstupy atp.). Účastníci si hradí adresné náklady spojené s cestou, ubytováním, zasláním či dovozem vzorků atd. Účast (osobní/katalogová) na výstavě je tedy pro zájemce v rámci projektu hrazena. Generální konzulát ČR v Torontu zajistí rovněž doprovodnou asistenci s networkingem a prezentací v místě, a zájemcům nabídne vhled do kanadského trhu a podmínek importu.

V případě předběžného zájmu o účast či doplňujících dotazů kontaktujte (nejpozději do 15.2.2023) přímo ekonomický úsek Generálního konzulátu ČR v Torontu na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (+1 416 972 1476 ) nebo zástupce ministerstva zemědělství Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (tel: 725 856 986).

Zdroj: https://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/proexportni-okenko/ministerstvo-zemedelstvi-cr-a-generalni.html