Máte přehled nad tím, jak probíhá výroba potravin ve vaší firmě?

Klíčem k úspěchu nejen v potravinářství je sdílení informací napříč firmou. Dostat data z výroby k managementu musí být jednoduché a efektivní. Naštěstí víme, jak na to.

Pokud tvoříte plány potravinářské výroby, je pro vás důležité, aby zaměstnanci ve výrobě měli nástroj, se kterým zvládnou jednoduše pracovat i bez technických znalostí. Právě takový nástroj vám ušetří spoustu problémů. Pojďme se na to společně podívat.

Aplikace do kapsy

Vytvořili jste si plán výroby pro další den. Teď už jen potřebujete, aby se informace dostaly k pracovníkům ve výrobě. Přesně v tom vám může pomoct chytré potravinářské řešení a společnost Unicorn Systems. Klíčovou součástí potravinářského systému je totiž jednoduchá aplikace pro zaměstnance ve výrobě. Nástroj má přehledné uživatelské prostředí, aby s ním zvládl pracovat opravdu kdokoliv.

Co všechno to umí? Uživatelé do systému můžou registrovat veškerou svou práci, jako je příprava na výrobu, zahájení výroby, pozastavení nebo dokončení výroby. Pokud se rozbije stroj, vaši zaměstnanci nahlásí v systému poruchu a krátce popíšou, proč k ní došlo. Uživatelé mají také možnost zaznamenat zmetkovost a počet lidí pracujících na zakázce. Jde o jednoduchou aplikaci, která funguje na počítači, tabletu nebo mobilním telefonu.

Všechny potřebné informace k výrobě najdou uživatelé přímo v systému. Zaměstnancům můžete dát k dispozici například instrukce k výrobní objednávce nebo dokument o kontrole kvality. Před začátkem výroby zaregistrují uživatelé do aplikace vstupní suroviny a případně jejich šarže. Po dokončení pak doplní počet vyrobeného zboží.

Mějte kontrolu nad výrobou

Právě řešení Food & Beverage, které slouží jako samostatné prostředí pro zaměstnance ve výrobě, nezasahuje do podnikového systému s výrobními zakázkami. Jsou s podnikovým systémem propojeny a obě strany tak mají k dispozici data, která potřebují, aniž by si vzájemně „lezly do zelí“.

Potravinářské řešení vám v nákladech zároveň zohlední dobu trvání každé výrobní zakázky a vynásobí ji počtem zaměstnanců, kteří na zakázce pracují. Vedoucí výroby pak uvidí v podnikovém systému informace o spotřebovaném materiálu, zmetkovosti, době trvání výroby a množství výstupního materiálu.

Food & Beverage je chytrý nástroj, se kterým můžete tvořit výrobní plány a kontrolovat jejich průběh. Všechny informace o výrobě, které zaregistrují zaměstnanci do aplikace, uvidíte u jednotlivých výrobních zakázek v systému.

Výroba potravin vyžaduje důslednost. Proto by vám nic nemělo utéct. Správný potravinářský nástroj vašim zaměstnancům zjednoduší práci na výrobních zakázkách a vám poskytne všechny informace na jednom místě. Díky jednoduché aplikaci bude zanášení informací o výrobě vašich potravin snadné. Neváhejte zjistit více na https://unicornsystems.eu/foodmanufacturing