Indie zavádí od 1. ledna 2023 nová osvědčení pro vývoz mléka a mléčných výrobků, vepřového masa a výrobků z něj a ryb a produktů rybolovu do Indie a od 1. února 2023 novou proceduru pro registraci zahraničních podniků, které vyrábějí mléko a mléčné výrobky, maso a masné výrobky včetně drůbeže, produkty rybolovu, vaječné výrobky, kojeneckou výživu a doplňky stravy a hodlají svou produkci vyvážet do Indie.

Příslušné úřady vyvážejících zemí mají v termínu do 1. února 2023 nahlásit Úřadu pro bezpečnost a standardy potravin - Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) seznamy těchto výrobců, který provede jejich registraci zveřejněním na svých webových stránkách.

Podniky lze registrovat i po datu 1.2.2023 a průběžně seznamy aktualizovat, nicméně ke dni vstupu zásilky na území Indie musí být podnik registrován.

Podniky, které plánují vyvážet výše uvedené produkty do Indie, by měly kontaktovat odbor vnějších vztahů a kontroly dovozu a vývozu Státní veterinární správy (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), který jim sdělí podrobnější informace.