VELKÁ BRITÁNIE

Paul Wilkins a Tibor Angyal, Místní zástupci ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Londýně, tel.: +44 749 533 9811, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  – komunikace v angličtině

 

Třetina Britů snídá „zdravější“ jídla

 

Třetina dospělých Angličanů změnila v posledních třech letech své snídaňové návyky. 38 % z nich uvedlo, že nyní konzumují „zdravější“ jídla. 34 % dotázaných uvedlo, že se snaží snídat každý den.

Nedávného výzkumu, kterého se zúčastnilo 2 000 dospělých Britů, se účastnila značka alternativního mléka Wunda společnosti Nestlé. Na základě průzkumu považuje 35 % dospělých Britů snídani za nejzdravější jídlo dne. Oproti tomu 21 % dotázaných uvedlo oběd a 15 % zmínilo večeři.

Pro generaci Z je snídaně ještě důležitější, uvedlo 46 % respondentů této skupiny, neboť právě lidé ve věku 18 až 24 let jsou největšími konzumenty ovesných kaší, ovesných vloček na noc, avokáda nebo smoothies.

Studie také odhalila, že generace Z obvykle volí třikrát týdně snídani, která obsahuje rostlinné alternativy mléka a masa, tedy častěji než kterákoliv jiná věková skupina. Průzkum též ukázal, že mladí lidé věří tomu, že patří do skupiny, která jí zdravěji než jakákoliv jiná věková skupina.

Zdroj