Největší výstavy pro dovážené produkty China International Import Expo v Šanghaji se představí devět českých potravinářských firem.

Na letošním již pátém ročníku největší výstavy pro dovážené produkty do Číny China International Import Expo (CIIE) se představí 9 českých potravinářů. Je to poprvé, kdy se bude ČR prezentovat se svými produkty v potravinářské hale samostatnými stánky, na kterých budou moci čínští návštěvníci ochutnat originální české produkty jako například pivo od pivovarů Litovel, Primátor a Rakovník, dále lihoviny od společností Rudolf Jelínek, Palírna u Zeleného stromu, Bluetouch), vodu z Frominu, medovník od Marlenky a cereálie od firmy Aecons.

České firmy se budou prezentovat na tomto veletrhu pod hlavičkou Ministerstva zemědělství ČR a naše kancelář CzechTrade Čína v Šanghaji jim bude na této významné akci asistovat. V hale se spotřebním zbožím se budou prezentovat s vlastními stánky i další české značky - skláři Eleonora, Crystal Bohemia, Šenýr Bijoux, a další.

S největší světovou populací je Čína druhou největší ekonomikou a zároveň druhým největším dovozcem a spotřebitelem na světě. Nyní Čína vstoupila do nové vývojové fáze, ve které spotřeba neustále roste, což ukazuje na obrovský potenciál pro růst spotřeby a dovozu. V příštích pěti letech Čína očekává dovoz produktů a služeb v hodnotě více než 10 bilionů amerických dolarů, což poskytuje historickou příležitost pro podniky z celého světa vstoupit na obrovský čínský trh. Odhaduje se, že se Expo zúčastní 150 000 domácích a zahraničních profesionálních nákupčích. Více info na https://www.ciie.org/zbh/en/

Veletrh se koná ve dnech 5. až 10. listopadu v Šanghaji.

Zpracoval kolektiv kanceláře CzechTrade v Číně (Šanghaj)

Zdroj: https://www.czechtrade.cz/sluzby/informacni-servis/aktuality/cesti-potravinari-se-predstavuji-na-china-international-import-expo-v-sanghaji