Praha, 19. října 2022 – V sobotu 22. října se v prostorách Národního zemědělského muzea na pražské Letné uskuteční Myslivecký den, jehož součástí budou nejen ukázky sokolnictví a vábení zvěře, dětské výtvarné dílny či kuchařská show Jaroslava a Pavla Sapíkových, ale především otevření interaktivní myslivecké výstavy u příležitosti 100. výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty.

Na výstavě nechybí plno zajímavých informací ze všech oborů myslivosti, děti si můžou prolézt norou i vylézt na posed, poznají řadu druhů zvířat, nebo si vyplní vědomostní kvíz a odnesou odměnu. Na své si ale přijdou i dospělí. Na interaktivním panelu uvidí zvěřinové recepty šéfkuchařů Sapíkových, záběry z Národního sokolnického setkání a jiné.

Výstava otevírá už tuto sobotu, 22. října 2022, v rámci akce muzea Myslivecký den. Výstavu, která je umístěna ve vestibulu Národního zemědělského muzea na pražské Letné, slavnostně zahájí v jedenáct hodin předseda ČMMJ Jiří Janota, Jaroslav a Pavel Sapíkovi a moderátorka pořadu Do lesa na TN.CZ, myslivkyně Eliška Štefanicová.

S návštěvou by Vaši čtenáři/diváci neměli váhat, výstava totiž v NZM vydrží jen několik měsíců. Na jaře 2023 se přestěhuje do Brna.

Máte-li zájem o další informace či účast na otevření výstavy, prosím kontaktujte Andreu Güttlerovou, PR specialistku Českomoravské myslivecké jednoty na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či telefonu 727 828 739.

https://www.nzm.cz/aktuality/myslivecky-den-predstavi-sokolniky-i-lovecke-psy-ochutnate-zverinove-speciality

O Českomoravské myslivecké jednotě

Českomoravská myslivecká jednota je organizací sdružující české myslivce již od roku 1923. Pro svých 52 000 členů i širokou veřejnost ochraňuje myslivost jako kulturní dědictví a aktivně pečuje o její trvalý rozvoj. Podporuje činnost myslivců v oblasti péče o zvěř a krajinu, organizuje zkoušky z myslivosti, pro myslivecké hospodáře, zkoušky upotřebitelnosti loveckých psů a sokolnické zkoušky. Od místní až po mezinárodní úroveň zajišťuje společenské akce, udržuje a rozvíjí myslivecké tradice. Děti a mládež vede k poznání přírody a respektu k ní. Organizuje soutěž dětí a mládeže s padesátiletou tradicí Zlatá srnčí trofej, pořádá výtvarné soutěže a podporuje myslivecké dětské kroužky po celé České republice.