Dobrý den,

rádi bychom Vás informovali o letošní Celostátní odborné konferenci, kterou bude Fórum zdravé výživy se Sekcí výživy a nutriční péče a Laboratoří pro výzkum aterosklerózy IKEM pořádat v Praze v IKEM 19. října 2022. Podtitul letošní konference je „V hlavní roli ryby“.


Program letošní konference je zaměřený právě na ryby. Na jejich místo v odborných doporučeních, která se stále v ČR nedaří splňovat, ale také na to, jak ryby do jídelníčku Čechů dostat. Budeme se věnovat složení ryb, diskutována bude i problematika kontaminantů v rybách, řešit se budou n-3 mastné kyseliny z různých úhlů pohledu. Dozvíte se řadu praktických informací a doporučení, jak ryby vybírat, čeho si všímat, jak je zpracovávat či uchovávat. Téma doplní i sdělení k rybím výrobkům.

Odborná sdělení přednesou zástupci organizátorů i další přední odborníci v daném oboru – Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Prof. MUDr. Jan Piťha, CSc., Prof. Ing. Rudolf Poledne, CSc., Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., doc. Dr. Ing. Marek Doležal, PhDr. Tamara Starnovská, RNDr. Pavel Suchánek, Věra Boháčová, DiS.


Program konference a možnost přihlášení k účasti s dalšími podrobnými informacemi najdete na: https://www.fzv.cz/celostatni-odborna-konference-v-cem-nemohou-plavat-ryby-ikem-19-10-2022/#more-3355.

Děkujeme a budeme se těšit na setkání 19. 10. 2022 v IKEM,

Za organizátory,

Věra Boháčová
Členka a koordinátorka Fóra zdravé výživy
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.