Potravinářská komora České republiky (PK ČR) spolu s Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) představila publikaci s názvem Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými. Připravil ji kolektiv autorů pod vedením doc. Šárky Horáčkové z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) a Ing. Jiřího Kopáčka z Českomoravského mlékárenského svazu (ČMSM). Ten upozornil, že nechce očerňovat rostlinné alternativy mléka a mléčných výrobků, je ale na místě informovat spotřebitele o výhodách i nevýhodách jejich konzumace.

Publikace Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými, shrnuje význam mléka a mléčných výrobků v naší výživě a upozorňuje na rozdíly ve složení a obsahu živin u obou skupin potravin. Zmiňuje také dopady na výživu vyplývající z úplné záměny těchto výrobků za výrobky rostlinné, pojednává o označování rostlinných výrobků a řeší řadu dalších oblastí.

Více zde.

Autor:zboziaprodej.cz

Vydáno: 19. února 2022

Zdroj:https://www.zboziaprodej.cz/2022/02/19/mlecne-vyrobky-versus-rostlinne-alternativy-spotrebitelum-chybi-informace/