Tisková zpráva 12. 5. 2021 – Na základě průzkumu, který Potravinářská komora České republiky realizovala na počátku minulého týdne, více jak 80 % aktivních zaměstnavatelů v potravinářských provozech odmítlo návrhy na zkrácení pracovní doby, indexaci minimální mzdy podle mzdy průměrné a povinný pátý týden dovolené. V současné ekonomické situaci není možné dále neúměrně navyšovat náklady firem, naopak je třeba více investovat finanční prostředky po tak dlouhé době uzávěry ekonomiky.
Téměř 30 % zaměstnavatelů uvedlo, že v případě schválení těchto návrhů dojde ke zvýšení jejich provozních nákladů o 10 až 15 %, u 45 % společností se navýšení provozních nákladů blíží 10 %. „To jsou obrovské náklady, které si v současné ekonomické situaci nemůžeme dovolit. Benefity ano, ale bez nátlaku státu,“ komentuje výsledky průzkumu prezidentka Potravinářské komory České republiky Dana Večeřová. „Zvyšování nákladů nutně povede ke zvyšování cen potravinářských výrobků,“ upozorňuje prezidentka PK ČR.
Celé znění tiskové zprávy zde.
V případě dalších dotazů jsme Vám k dispozici.
Krásný den
Mgr. Helena Kavanová
Potravinářská komora České republiky®
Počernická 272/96
108 03 Praha 10 - Malešice
mobil: +420 737 287 024