Veřejná konzultace k návrhu Komise v oblasti redukce potravinového odpadu a ztrát. Plýtvání potravinami podle Komise zbytečně vyčerpává naše přírodní zdroje a vytváří emise skleníkových plynů. Cílem této stěžejní iniciativy, která je součástí strategie Farm to Fork, je navrhnout právně závazné cíle, které pomohou plýtvání omezit. Tyto cíle tak pomohou omezit dopad potravinového řetězce na životní prostředí a klima a zajistí větší dostupnost potravin pro lidskou spotřebu, čímž se vytvoří udržitelnější potravinový systém. Konzultace je otevřena do 29/10/2023, k dispozici zde.
Veřejné konzultace
6. říjen 2023
Veřejná konzultace k ochraně a obnově půdy a udržitelnému hospodaření s půdním fondem v rámci zdraví půdy. Iniciativa v rámci strategie EU v oblasti půdy do roku 2030 cílí na specifikaci podmínek pro zajištění zdravé půdy, určení možností monitorování půdy a stanovení pravidel vedoucích k zajištění udržitelného využívání půdy a její obnovy. Zasílání připomínek bylo prodlouženo do 03/11/2023, k dispozici zde.