• Ve dnech 7.9.-8.9.2023 se zúčastnil Jan Pivoňka (Ředitel pro SZP) společného výjezdu konsorcia (PK ČR, AK ČR, ZS ČR, SPPK, SCHP) do Bruselu, během kterého proběhla jednání se zástupci EK (Piere Bascou, Juraj Nociar, Daniel Braun), MEP (Radan Kanev, Martin Hlaváček), Stálého zastoupení ČR v Bruselu, Copa Cogeca a FoodDrink Europe. Předmětem jednání byl současný stav zelené dohody pro Evropu, společná zemědělská politika po roce 2027 a priority PK ČR. Přítomní vzali na vědomí priority Potravinářské komory ČR a pokud je již během jednání nepodpořili, přislíbili se problematice detailněji věnovat. Detailní informace o průběhu jednání jsou k dispozici na vyžádání.

 

  • Zorganizovali jsme 7. výroční konference Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny, která se konala ve středu 13.9.2023 od 9.00 hodin v Národní technické knihovně, prezentace najdete na reformulace.cz

 

  • Při této příležitosti jsme vydali informační brožuru Jak na inovace a reformulace, překlad FDE, obě verze najdete na www.refomulace.cz

 

  • Účastníme se akcí s předáváním cen v soutěži Regionální potravina, Liberecký kraj, Ústecký a Plzeňský kraj

 

  • Zúčastnili jsme se jednání v PS PČR pod vedením náměstka ministra zemědělství R. Holomčíka na téma oborového vzdělávání (učňovské a středoškolské programy)

 

  • Zúčastnili jsme se jednání s poslancem KDU-ČSL Tomem Phlippem na téma preventivních projektů PK ČR, rozvoj projektu V rytmu zdraví

 

  • Průběžně odpovídáme na novinářské dotazy, tématem rozhlasových a televizních rozhovorů i dalších příspěvků je aktuálně ziskovost potravinářských podniků, snižování cen potravin, strategie zemědělství a potravinářství do budoucna, aktuální situace v oblasti imitací potravin živočišného původu a další

 

  • Připravujeme příspěvek prezidentky Dany Večeřová na zasedání zemědělského výboru PS PČR, které se bude konat v úterý 19.9.2023, mimo jiné k aktuální situaci na úseku výroby a zpracování drůbežího masa