Náš web používá ke zlepšení fungování, poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace o tom, jakým způsobem je s daty cookies dále zacházeno, najdete na stránce cookies.
Veřejná konzultace k hodnocení v polovině programu LIFE na období 2021-2027. Cílem inciativy je zlepšit probíhající provádění programu a přispět k návrhům programu budoucímu. Konzultace je otevřena do 15/09/2023, k dispozici zde.
Veřejná konzultace k návrhu opatření k urychlení přechodu zemědělsko-potravinářského odvětví na ekologičtější, digitálnější a odolnější sektor. Konzultace je otevřena celému průmyslovému hodnotovému řetězci, veřejným orgánům, sociálním partnerům, výzkumným organizacím a dalším subjektům. Společně s konzultací Komise zveřejnila analýzu stávajících politik EU na podporu ekologičtějšího, digitálnějšího a odolnějšího zemědělsko-potravinářského odvětví a plánuje spustit semináře, na kterých se bude diskutovat o tom, jak zvýšit konkurenceschopnost tohoto sektoru. Cílem je do konce roku 2023 spoluvytvořit prostor pro transformaci zemědělsko-potravinářského odvětví. Konzultace je otevřena do 19/09/2023, dostupná zde.
Veřejná konzultace k pravidlům pro správu rejdařských společností správními orgány v rámci systému EU pro obchodování s emisemi (ETS). Konzultace je otevřena do 28/09/2023, k dispozici zde.
Veřejná konzultace k zemědělské statistice – živočišná výroba. Účelem iniciativy je upřesnit obsah údajů a technických prvků statistik živočišné výroby, které mají být podle nařízení shromažďovány. Konzultace je otevřena do 02/10/2023, k dispozici zde.
Veřejná konzultace k vydávání ověřovacích listin chmelu a chmelových výrobků (nařízení v přenesené pravomoci). Iniciativa cílí na zjednodušení platných pravidel pro vydávání těchto listin. Konzultace je otevřena do 03/10/2023, k dispozici zde.
Veřejná konzultace k vydávání ověřovacích listin chmelu a chmelových výrobků (prováděcí nařízení). Konzultace je otevřena do 03/10/2023, k dispozici zde.
Veřejná konzultace k návrhu Komise v oblasti redukce potravinového odpadu a ztrát. Plýtvání potravinami podle Komise zbytečně vyčerpává naše přírodní zdroje a vytváří emise skleníkových plynů. Cílem této stěžejní iniciativy, která je součástí strategie Farm to Fork, je navrhnout právně závazné cíle, které pomohou plýtvání omezit. Tyto cíle tak pomohou omezit dopad potravinového řetězce na životní prostředí a klima a zajistí větší dostupnost potravin pro lidskou spotřebu, čímž se vytvoří udržitelnější potravinový systém. Konzultace je otevřena do 29/10/2023, k dispozici zde.